At finde en god pudder, der passer til ens hudtone og hudtype, er ikke så svært, som mange tror. Der er en misforståelse om, at al pudder får huden til at føles tør og “kaget”, men det er ikke tilfældet i dag. Udviklingen er kommet langt, og det er en hel videnskab! Der findes nemlig mange forskellige puder, der har helt forskellige funktioner. Bruger man bare den rigtige variant til den rigtige ting, bliver resultatet super!

Følg med os nedenfor, for I skal både få en topliste med de bedste puder i test og udførlig information generelt!

Løs pudder eller kompaktpudder?

Nogle af de forskellige puder, vi har testet!

De fleste, der kan lide at sminke sig, kan også lide at have forskellige produkter til forskellige ting. Det betyder, at de fleste har mange forskellige puder derhjemme, såsom solpudder, setting-pudder, lysgivende pudder, highlighterpudder, pudder der matterer ned osv. Der er uden tvivl en variant for alle, så meget er sikkert!

Vi mener, at man bør have både løs pudder og kompaktpudder i sin sminkegarderobe, så længe de opfylder forskellige funktioner. Oftest er det sådan, at en god løs pudder lægger sig som et herligt smukt slør, der tryller porer og linjer væk, mens en presset pudder/kompaktpudder bedst bruges med en god pudderbørste. Løs pudder kan man altid “fluffe” væk, hvis man får for meget på, og det samme gælder kompaktpudder, men der kræves det, at man bruger de rigtige sminkeredskaber!

Hvis du kun vil have én pudder til at matere skinnende områder ned uden at bruge andet sminke, kan det være godt at tænke på at bruge fugtighedscreme under, da det ellers kan blive for tørt.

Topliste – Pudder bedst i test 2024!

Der findes en stor mængde vidunderlige puder, der kunne være med på denne topliste. Der er skønne varianter både inden for kompaktpudder og løs pudder, men vi har valgt nogle af vores absolutte favoritter, som I skal tage et ekstra kig på nu!

Disse produkter, som vi har med på toplisten, er alle perfekte i konsistensen, selv for alle med tør hud. Det er puder, der koster en lille slant mere end mange andre produkter, men de holder, hvad de lover!

1) LAURA MERCIER: Secret Brightening Powder (for under eyes)

Laura Mercier Secret Brightener Powder test og anmeldelse Her har vi et super godt produkt, der er en løs pudder, man skal bruge oven på sin concealer under øjet. Det fungerer som setting-pudder til netop øjensminke, og det er velkomment blandt mange.

Det er almindeligt at bruge concealer under øjet, og at kunne bruge en pudder som denne gør, at din concealer bliver siddende, og at små tørre linjer ikke vil være synlige på samme måde.

Vil du tage din øjensminke til et helt nyt niveau, er dette produktet for dig!

KLIK HER for at købe til den bedste pris hos Lyko

2) BY TERRY: Hyaluronic Hydra-Powder

En rigtig god pudder fra By Terry Endnu et produkt fra By Terry! Det er måske uretfærdigt mod visse andre mærker, men By Terry er virkelig et mærke, der ved, hvad de laver. Alle jer, der har testet deres produkter, ved, hvad vi taler om, og jer, der skal prøve for første gang, vil være enige med os med det samme efter I har testet!

Dette er en bestseller og har været det i mange år nu. Årsagen? Det giver dig en perfekt base, hvor fine linjer, rynker og porer udviskes. Du får en silkemat finish, og det er det perfekte sidste trin i din makeup.

Brug en dejlig fluffy børste ved påføring og husk at investere i en pudderbørste af god kvalitet. At sminke sig med fine produkter som dem, vi har med på toplisten, uden en god pudderbørste er lidt spildt!

KLIK HER for at købe til den bedste pris hos Lyko

3) SENSAI: Silky Bronze Natural Veil Compact Powder 2

Dette er et andet rigtig lækkert produkt! Dette passer perfekt som solpudder til alle, der har lys hud. Den lyseste af de nuancer, det kommer i, passer perfekt som netop solpudder, hvis du har lys hud. Det blander sig fint med lys hud og giver en dejlig friskhed til huden, som man næppe siger nej til!

Vi vil anbefale jer at bruge en pudderbørste, hvis I vil have et fint og mere naturligt resultat, men applikatoren, der følger med pudderdåsen, er også god, da det er Sensai, der står bag dette mesterværk!

Hvis du har mørkere hud, kan disse puder fungere som nedmattende puder, men det er ikke at anbefale for dig med lys hud, da det vil give for meget farve til at se naturligt ud.

Dette produkt rækker i evigheder, selvom man bruger det hyppigt. Måske synes man, at prisen er lidt høj, men man skal huske på, at man får et rigtig godt produkt for pengene, og at det rækker længe! Det har også solbeskyttelsesfaktor 20!

4) SHISEIDO: 7 Lights Powder Illuminator

SHISEIDO 7 Lights Powder Illuminator Wow, altså dette pudder er så smukt, at man smelter, så snart man ser det! Her får man alt-i-én, og farverne er, ja forbered jer, hvid, lilla, to forskellige brune nuancer, fersken, gul og rosa. Det er simpelthen for godt til at være sandt!

Det er ikke kun vanvittigt smukt at se på, det er også mildt parfumeret! Det dufter skønt og friskt, og man ønsker, at alle ens puder dufter præcis sådan!

Hvis du vil have meget tydelige resultater med masser af glød og skimmer, vil dette ikke være noget for dig. Hvis du derimod kan lide det, som Shiseido stort set står for, nemlig en perfekt base, vil dette være noget for dig. Det er et fint resultat, du får, så hvis du vil have netop det, bliver dette en perfekt ven i sminketasken.

De forskellige farver er ikke kun der for at være flotte, de opfylder også en funktion i din sminkning. Den ene halvdel korrigerer farve, mens den anden halvdel giver farve og glød. Som sagt, alt-i-én!

Hvordan påfører man pudder?

Dette spørgsmål kan besvares på forskellige måder afhængig af, hvilken type det handler om, og hvilket resultat du ønsker. Hvis du vil have et fint resultat, skal du bruge en pudderbørste, der er fluffy og “fluffe” rundt i ansigtet. Hvis du vil have et resultat, der er lidt mere end bare gennemsigtigt, er det godt at bruge en god pudderpuf ved påføring af løs pudder, men husk, at det er pudderbørster, der gør jobbet, hvis det er en naturlig look, du er ude efter.

Ved påføring af for eksempel LAURA MERCIER: Secret Brightening Powder (for under eyes) er det godt at bruge en lille concealerbørste eller en minivariant af Beautyblender. Det er vigtigt at tænke på, hvilke redskaber man bruger, når man sminker sig, da resultatet har meget at gøre med netop det, det handler ikke kun om at have gode produkter.

En almindelig pudderapplikator (en sådan, man får med i et almindeligt kompaktpudder) passer godt, hvis man skal trykke pudder ind, som man for eksempel ofte vil gøre, når det kommer til at matere ned i T-zonen. Hvis det er en pudder med farve, skal man være forsigtig, da det kan se meget unaturligt ud, hvis man bruger en sådan applikator. For gennemsigtigt kompaktpudder fungerer det dog fint!

Pudder til glød og skimmer

Vi har allerede berørt dette emne blandt nogle af produkterne på vores topliste, hvor vi blandt andet har BY TERRY: Compact-Expert Dual Powder som et eksempel på en af de bedste puder, der giver glød og skimmer. Når det kommer til denne type, er det vigtigt, at man køber en, der ikke har glitter i sig, men som giver en flot glød uden at skinne, som når man sminker sig, når man er lille!

Det er ikke svært at få en god sminkning med lysgivende eller skimrende puder af god kvalitet. De giver nemlig et fint resultat takket være deres indhold. Hvis man vil have lidt mere glød, kan man lægge flere lag af en sådan variant. Det bliver altid flottere end hvis man bruger en, der glitrer (så længe det er et naturligt resultat, man er ude efter).

Nogle hurtige punkter om, hvad du skal tænke på!

  • Vil du blive fri for blank hud, er det smart at vælge en løs pudder med en svamp og trykke den ind, men det går også at bruge en gennemsigtig kompaktpudder med applikator for et lignende resultat.
  • Køb ALDRIG farvet pudder, medmindre du skal bruge den som solpudder! Hvis du absolut skal have farvet pudder, skal den være så tæt på din egen hudtone, at det ikke er mærkbart, når du påfører den på huden.
  • Solpudder behøver ikke at være meget mørke, det er nok med en eller to nuancer mørkere end din egen hudtone.
  • Du vil have pudder, men kan ikke lide den tørre, pudrede følelse? Så er det fordi, du ikke har testet en rigtig god en, og at du har brugt de forkerte sminkeredskaber. Hav et fugtet ansigt og påfør en fin pudder, der ikke udtørrer (her kan de dyrere varianter ofte være til at stole på).
  • Pudder som eneste sminke? Så passer det bedst med en kompaktpudder.
  • Den bedste pudder til baking/setting af din makeup? –> Løs pudder alle dage i ugen!
  • Invester i store fluffy pudderbørster og en god pudderpuf.
  • Tænk på ikke at bruge for meget, men husk også, at man nemt kan børste pudder væk med en god pudderbørste, hvis det bliver for meget.
  • Tag din fineste pudderbørste og brug den som sidste trin i din makeup ved forsigtigt at børste ansigtet, så eventuelle små linjer mellem for eksempel solpudder og highlighter forsvinder.
  • Dagens puder er det modsatte af de gamle varianter, der let blev kaget. Nu er det snarere sådan, at mange produkter fjerner fine linjer og porer i stedet for at lægge sig i dem og fremhæve dem.